Паркувальні знаки та розмітка коштуватимуть Хмельницькому 1,6 мільйона

Обласні новини


Документи для участі в аукціоні «Послуги з благоустрою населених пунктів – влаштування відведених майданчиків для паркування в м. Хмельницькому» можна подавати до 26 червня.

Інформація про торги оприлюднена на сайті Прозорро. Заявлена вартість реставрації становить 1,598 мільйона гривень. Замовником будівництва виступає КП по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради. Торги відбудуться 27 червня о 12.02.

Зрозуміло, що паркування автівок – проблема з проблем українських міст. Особливо в центрі населеного пункту. Тому міськрада й вирішила облаштувати паркомісця на вулицях середмістя: Вайсера, Грушевського, Проскурівського підпілля, Соборній та Староміській.

На що ж планується витратити 1,6 мільйона гривень? Ні, Боже збав, не подумайте, що облаштують нову парковку; що збудують якось конструкцію, де «житимуть» автівки. Звісно, на таке марнотратство ніхто не наважиться.

За 1,6 мільйона можна хіба дорожніх знаків і фарби прикупити, а також сплатити за послуги переможцю тендеру, що вміє фарбувати-встановлювати. КП по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради цим же не займатиметься, бо фахівці зайняті підготовками тендерів.

Отже, що ж вимагається від переможця аукціону? Поглянемо на прикладі першої вулиці з переліку – вулиці Вайсера.

Відповідно до Технічного завдання, що наявне у матеріалах тендеру, від виконавця вимагається: установлення дорожніх знаків на металевих стояках – 18 штук, укладання бетону невеликими обсягами – 1 метр кубічний, щитки дорожніх знаків – 44 штуки, кріплення для знаків – 88 штук, нанесення горизонтальної дорожньої розмітки фарбою маркірувальними машинами – менш як 500 метрів квадратних тощо. Як бачимо, чималий шмат складних робіт. Без залучення спеціально навчених фарбувати-встановлювати-бетонувати осіб не обійтися міськраді. Тим паче, що 1,6 мільйона – не такі вже й гроші. Погоджуєтеся?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook



Source link

Оцініть статтю