SpaceX представила портативну супутникову антену Starlink Mini

Лайфхаки

SpaceX запустить бюджетну міні-антену Starlink Mini. За словами Ілона Маска, Starlink Mini буде доступна вже за кілька місяців

SpaceX представила портативну супутникову антену Starlink Mini

SpaceX представила портативну супутникову антену Starlink Mini Фото: x.com/olegkutkov

Starlink Mini — ультрапортативне обладнання Starlink, яке призначене для людей, що подорожують, і може поміститися у вашому рюкзаку.

Український інженер Олег Кутков опублікував зображення Starlink Mini на X, яке демонструє дуже просту установку з підставкою і вбудованим WiFi. Олег поділився, що міні-тарілка має розміри лише 28,9 см х 24,8 см, а за розміром вона знаходиться десь посередині між iPad Pro 13″ (28,2 см х 21,6 см) та MacBook Air 15″ (34 см х 23,8 см).

Нова тарілка Starlink була сертифікована Федеральною комісією зв’язку США (FCC), а вбудований роутер підтримує діапазони 2,4 ГГц і 5 ГГц з підтримкою 802.11ax і 3×3 MIMO. Також є порти LAN для тих, кому потрібне дротове підключення.

Цікаве по темі: Apple та Starlink викрили на витоку даних користувачів: що сталось

Ілон Маск потішив можливостями міні-антени Starlink від SpaceX на X. Генеральний директор SpaceX поділився, що налаштування міні-антени Starlink займає менше 5 хвилин і буде доступнішим, ніж стандартна антена SpaceX.

«Цей продукт змінить світ. Приблизно половина ціни стандартної тарілки і щомісячної підписки, але ви все одно зможете дивитися кілька відеопотоків 4k одночасно», — заявив Ілон Маск.

У травні SpaceX оголосила, що дозволить щомісячну розстрочку на супутникові антени Starlink, що зробить їх більш доступними для клієнтів. Очікується, що міні-антена Starlink коштуватиме вдвічі дешевше за стандартну тарілку, яка зазвичай коштує $599. Таким чином, міні-антена Starlink може коштувати близько $250. Щомісячні платежі за Starlink mini також, скоріше за все, будуть дуже доступними.

Нещодавно SpaceX запровадила значні знижки на свою нову тарілку V4 Starlink, знизивши ціну до $299 для нових користувачів у Сполучених Штатах.

Нагадаємо, що SpaceX відключить від Starlink деяких абонентів. Низка користувачів Starlink з країн, де офіційно не дозволена робота супутникового інтернету, отримали повідомлення про відключення.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Київстар анонсував альтернативу Starlink

Vodafone співпрацюватиме зі Starlink: чого очікувати

Як супутники SpaceX погіршують клімат Землі — відповідь вчених

За матеріалами: Teslarati, Yahoo.


Prompt
#SpaceX #представила #портативну #супутникову #антену #Starlink #Mini

Source link

Оцініть статтю