Вчені знайшли три екзопланети, де можуть бути умови для життя

Лайфхаки

Астрономи виявили кілька екзопланет навколо сусідньої зірки, потенційно придатних для існування життя

Вчені знайшли три екзопланети, де можуть бути умови для життя

Фото: freepik.com

Три потенційні екзопланети «суперземлі», що обертаються навколо відносно близької помаранчевої карликової зірки HD 48498, розташованої приблизно в 55 світлових роках від Землі. Відкриття зробила міжнародна група вчених під керівництвом Швета Далал з Університету Ексетера (Велика Британія).

Ці планети обертаються навколо зірки-господаря за 7, 38 і 151 земний день відповідно. При цьому найвіддаленіша екзопланета-кандидат знаходиться в зоні проживання своєї господарської зірки, де умови можуть дозволяти існувати рідкій воді без кипіння або замерзання. Цей регіон, який часто називають «зоною Золотовласки», вважається ідеальним для потенційної підтримки життя.

Читайте також: Вчені відкрили унікальну екзопланету: чим особлива

«Відкриття цієї Суперземлі в зоні життя навколо помаранчевої зірки є захоплюючим кроком вперед у наших пошуках придатних для життя планет навколо зірок сонячного типу», — зазначає доктор Далал.

Важливість цього відкриття також в тому, що ця зірка дещо схожа на наше Сонце та являє собою найближчу планетарну систему, яка містить суперземлю в зоні життя навколо сонцеподібної зірки. Потенційні суперземлі – це планети з масою більше Землі, але значно меншою, ніж у крижаних гігантів Сонячної системи — Урану і Нептуна.

Команда припускає, що близькість зірки в поєднанні зі сприятливою орбітою найдальшої планети робить цю систему перспективною ціллю для майбутніх висококонтрастних прямих зображень і спектроскопічних досліджень високої роздільної здатності.

Нагадаємо, вчені NASA створили передовий квантовий технологічний інструмент для пошуку «водних світів», які, ймовірно, ховаються в нашій Сонячній системі.

Присутність води в різних формах у нашому космічному сусідстві є одним з найбільш інтригуючих аспектів космосу. Проте вчених цікавить не лише існування води, але й потенціал рідкої води як середовища для життя за межами Землі.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

NASA та Nokia запускають зв’язок 4G у космос

В космосі запровадять окремий стандарт часу — NASA

Які земні створіння можуть колонізувати Місяць — відповідь вчених

За матеріалами Phys.org


Prompt
#Вчені #знайшли #три #екзопланети #де #можуть #бути #умови #для #життя

Source link

Оцініть статтю