Google припиняє підтримку популярної версії Android

Лайфхаки

Компанія Google оголосила, що припиняє офіційну підтримку Android Lollipop (версія 5.0)

Google припиняє підтримку популярної версії Android

Google припиняє підтримку популярної версії Android Фото: wikipedia.org, freepik.com

Багато хто з приємністю пам’ятає запуск Android Lollipop у листопаді 2014 року. Вона принесла купу крутих нових функцій і швидко стала улюбленою для багатьох користувачів Android. Але після десяти років роботи компанія Google припиняє підтримку Lollipop.

Це рішення відображає мінливий світ технологій. Оскільки менше 1% активних пристроїв Android все ще використовують Lollipop, Google більше не буде надавати оновлення для Сервісів Google Play на цих пристроях. Оновлення сервісів Play приносять нові функції, виправлення безпеки в Play Маркеті та сумісність з найновішими програмами. Без цих оновлень на пристроях Lollipop можуть виникнути проблеми із запуском деяких нових програм у майбутньому.

Хоча пристрій Lollipop все ще працюватиме, він може бути не таким корисним. Відсутність оновлень безпеки викликає велике занепокоєння, оскільки ці оновлення необхідні для захисту інформації та усунення будь-яких слабких місць. Крім того, проблеми з сумісністю можуть обмежити кількість додатків, якими ви можете користуватися. Багато додатків, особливо банківські програми та програми для соціальних мереж, все частіше вимагають новіших версій Android, часто Android 10 або вище.

Цікаве по темі: Google запустив Центр прозорості в Україні: чим корисний

Отже, що це означає для людей, які все ще використовують Lollipop? Для багатьох це, безумовно, сентиментальна прив’язаність, оскільки ці пристрої займають особливе місце в історії Android. Однак, з практичної точки зору, відсутність оновлень викликає занепокоєння щодо безпеки і того, наскільки добре працює пристрій. Оновлення до новішої версії Android може бути найкращим вибором для забезпечення безпечної та безперебійної роботи.

Закінчення підтримки Lollipop підкреслює постійний прогрес у мобільних технологіях. З появою нових версій Android з кращими функціями та сильнішим захистом, старі версії, такі як Lollipop, зрештою досягають кінця свого життєвого циклу. Це показує, наскільки важливо бути в курсі оновлень і за необхідності оновлювати свій пристрій, щоб забезпечити безпеку і хорошу роботу телефону.

Нагадаємо, що Google Wallet припинить підтримку деяких версій Android. Google підвищує мінімальну версію операційної системи для Wallet на пристроях Android та Wear OS.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Google став вдвічі більше забруднювати атмосферу через ШІ

Google надасть користувачам доступ до даркнету

В Україні запрацювала вебверсія Google Wallet

За матеріалами: Gizchina.


Prompt
#Google #припиняє #підтримку #популярної #версії #Android

Source link

Оцініть статтю