Скільки податків сплатив ІТ-сектор України за час війни — Мінцифри

Лайфхаки

ІТ залишається однією з головних галузей економіки України, і внесок українських технологічних компаній у розвиток країни колосальний

Скільки податків сплатив ІТ-сектор України за час війни — Мінцифри

Фото: unsplash.com, freepik.com

З початку повномасштабного вторгнення рф, за понад два роки, український ІТ-сектор сплатив 68 млрд грн податків до державного бюджету.

Про це повідомив очільник Міністерство цифрової трансформації Михайло Федоров з посиланням на дослідження Асоціації IT Ukraine та Mind.

«Айтівці створюють інноваційні defense tech-продукти — дрони, роботи, РЕБ, яких ще 2 роки тому не існувало навіть на кресленнях. А також цивільні сервіси, які використовують в усьому світі, тому найбільшу частку експорту в Україні становить саме ІТ-сектор», — зазначає глава Мінцифри.

Читайте також: В Україні введуть податки на посилки з Aliexpress та Temu — Рада

Інфографіка PaySpace Magazine

Інфографіка PaySpace Magazine

Згідно з дослідженням, з березня 2022-го по лютий 2024-го українська ІТ-галузь отримала $14,86 млрд доходу. З них $13,61 млрд забезпечив експорт послуг, а $1,25 млрд – обсяг внутрішнього ринку.

Таким чином, кожна 20 гривня у ВВП країни зароблена ІТ-індустрією. За цей період до бюджету від IT-сектору надійшло податків на суму 68 млрд грн.

Вас може зацікавити: Комітет ВРУ вніс зміни до законопроєкту про підвищення податків — Железняк

Водночас за два роки IT-компанії та їхні співробітники перерахували на допомогу армії та гуманітарні проєкти 38,81 млрд грн. Ще щонайменше 2,43 млрд грн було спрямовано на вирішення різноманітних гострих соціальних проблем.

Також в Україні діють близько 15 регіональних ІТ-кластерів, більшість з яких долучилися до підтримки Сил оборони і цивільного населення та запустили власні проєкти. А понад 10 тисяч айтівців стали до лав ЗСУ.

Нагадаємо, програма «Власна справа» працює в Україні вже понад два роки, і за цей час гранти на розвиток бізнесу отримали 19 500 українців. Держава інвестувала в бізнеси громадян 4,7 млрд грн. З цієї суми отримувачі грантів вже повернули до держбюджету 3 млрд грн у вигляді податків та зборів.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

В Україні зростає кількість підприємців, які переводять бізнес в онлайн — WayForPay

Скільки заробили середні та великі підприємства України за пів року — Держстат

В Україні хочуть змінити систему класифікації підприємництва


Prompt
#Скільки #податків #сплатив #ІТсектор #України #за #час #війни #Мінцифри

Source link

Оцініть статтю