Де необхідно використовувати диференційний вимикач навантаження?

Uncategorized

Стовідсотково убезпечитися від аварійних ситуацій, що пов’язані з використанням електроустаткування, та від несправностей неможливо. Однак існують прилади, які допомагають зменшити вірогідність несприятливих наслідків від надструмів та коротких замикань. Придбати пристрій захисного відключення – вдале рішення, коли є ймовірність прямого контакту живих створінь (тварин, людей) та елементів, які проводять струм. Для підприємства це можливість не лише створити безпечні умови праці та уникнути значних витрат на лікування персоналу, але й шанс оптимізувати поточні витрати, адже устаткування працюватиме без збоїв. Не менш популярний ПВЗ з захистом від надструмів є й серед інших покупців, і про них, а також про особливості пошуку пристрою, дізнаєтесь докладніше з цієї статті. 

ПВЗ з захистом від надструмів – важливий пристрій для різних типів об’єктів 

Поряд зі звичайними автоматичними вимикачами в продажу є інноваційні прилади, які поєднують у собі декілька функцій. Диференційний автомат не просто спрацьовує у разі перевантаження лінії чи короткого замикання, а й дозволяє керувати процесами вимикання/увімкнення, живлення електроустаткування. Після встановлення не потрібно турбуватися про те, що тварини або люди при контакті з елементами обладнання отримають заряд струму та можуть травмуватися, чи відбудеться пожежа. 

Вимикач навантаження диференціального типу, незважаючи на характеристики, складається з розчеплювачів (магнітних або теплових), трансформатора та вимикача, який спрацьовує в автоматичному режимі. Такі моделі є оптимальним варіантом, коли:

  • треба облаштувати виробничі приміщення чи інші об’єкти, які потребують максимального захисту, тобто коли АВ недостатньо;
  • між підстанцією та устаткуванням значна відстань, тому за нормами безпеки потрібно користуватися додатковими засобами безпеки від коротких замикань;
  • облаштовуєте ванні кімнати, душові, басейни та інші приміщення з підвищеним рівнем вологи;
  • є потреба в економному використанні простору електрощита;
  • встановлюєте електричне обладнання за межами будівлі, тобто є ймовірність контакту між живими істотами та елементами устаткування.

Головні вимоги до ПВЗ, на які потрібно орієнтуватися під час підбору моделі

Обираючи пристрій захисного відключення з захистом від надструмів, потрібно враховувати безліч моментів. Починати потрібно з визначення індивідуальних потреб. Потрібно розуміти, які саме параметри ПВЗ є оптимальними саме у вашому випадку. Це залежить від типу, кількості та характеристики обладнання, яке ви плануєте використовувати. 

Між собою моделі відрізняються за кількістю полюсів, часострумовою характеристикою, номінальними показниками струму й напруги, вимикальною здатністю, стійкістю до зовнішніх факторів та робочим діапазоном температур. Якщо не вдається вибрати диференціальний вимикач навантаження самостійно, робити покупку навмання не варто – краще звернутися до консультанта онлайн або в телефонному режимі. 

Оцініть статтю