У Хмельницькому профліцеї відкрили 5 меморіальних дошок на честь полеглих Героїв | Новини Хмельницького “Є”

Обласні новини


Дошки захисникам розмістили в експозиції, що присвячена історії та боротьбі українського народу за незалежність.

Сьогодні, 26 вересня, у Хмельницькому професійному ліцеї відбулося відкриття меморіальних дощок, які увіковічнюють пам’ять про полеглих на війні випускників навчального закладу. Пам’ятні знаки встановили на честь В’ячеслава Назарова, Нікіти Баранова, Богдана Власюка, Віктора Здибелі та Андрія Гнатюка. Про це повідомили у Хмельницькій міській раді.

Дошки захисникам розмістили в експозиції, що присвячена історії та боротьбі українського народу за незалежність.

«Щодня студенти ліцею проходячи повз фото Героїв можуть зупинитися та віддати шану, а також усвідомити, яку ціну платить український народ в боротьбі за незалежність та можливість мати українське майбутнє», – зазначили у Хмельницькій міській раді.

В’ячеслав Назаров родом із селища Лозове, що на Деражнянщині. Він захищав Україну від ворога з перших днів широкомасштабного вторгнення, бувши розвідником у 3-ій окремій танковій Залізній бригаді. Під час виконання бойового завдання 21 березня 2023 року Герой загинув…

Нікіта Баранов уродженець села Лисогірка Меджибізької тергромади. 21-річний юнак був інспектором прикордонної служби. 30 жовтня 2023 року біля населеного пункту Тополя, що в Куп’янському районі на Харківщині, захисник загинув… Посмертно нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест», орденом «За мужність» ІІІ ступеня та відзнакою Президента України «За оборону України». 

Красилівчанин Богдан Власюк на початку повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону, аби стати на захист країни. Спочатку був волонтером, а з 26 січня 2023 року – приєднався до лав ЗСУ. Служив в 117ОМБр. Боронив Україну на Запорізькому напрямку. Мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, загинув поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області 26 вересня 2023 року…

Хмельничанин Віктор Здибеля пішов на фронт добровольцем. Боронив Україну під час спроби ворога проникнути вглиб на Харківщині та Луганщині. Останнє своє бойове завдання виконав під Кремінною… На щиті 48-річного воїна зустрічали в Хмельницькому 27 лютого 2023 року.

Андрій Гнатюк родом із села Черепівка Хмельницького району. Та проживав в обласному центрі. До лав ЗСУ доєднався влітку 2022 року. А вже 20 березня 2023 року воїн загинув під Мар’їнкою на Донеччині… Андрій Гнатюк посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Читайте також: У Хмельницькому присвоїли звання «Почесний громадянин громади» 72 полеглим Героям



Source link

Оцініть статтю