На Хмельниччині перед судом постануть організатори схеми ухилення від мобілізації

Обласні новини


Двоє мешканців Кам’янця-Подільського за чималу винагороду займались виготовленням документів про призначення групи інвалідності, що в майбутньому дозволяло замовникам безперешкодно перетинати кордон.

У липні слідчі було викрито двох мешканців Кам’янця-Подільського, які налагодили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Чоловік підшуковував «клієнтів», а його співучасниця займалась оформленням фіктивних медичних документів, нагадали обставини справи у поліції.

За чималу винагороду вони виготовляли документи про призначення групи інвалідності, що дозволяло замовникам безперешкодно перетинати кордон.

Так, в останнього замовника вони вимагали 14 тисяч доларів США за призначення II групи інвалідності. Затримали їх під час отримання частини коштів у розмірі 6 тисяч доларів США.

Наразі слідчі поліції завершили розслідування і передали матеріали до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Родину чиновників з Хмельниччини підозрюють у шахрайстві та незаконному збагаченні (ВІДЕО)

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook



Source link

Оцініть статтю