Пам’ятну дошку на честь загиблого колеги відкрили у хмельницькому “Електротрансі”

Обласні новини


Сьогодні, 4 жовтня 2024 року, у Хмельницькому комунальному підприємстві «Електротранс» вшанували пам’ять Дмитра Бірюка – працівника підприємства, Героя російсько-української війни, який віддав своє життя за Україну.

Пам’ятна дошка на честь Дмитра Бірюка – вже четверта на підприємстві.

Пам’ятаємо і шануємо й трьох інших наших працівників-героїв – Володимира Величка, Сергія Остапчука, Віктора Пасєку. Нашого колегу – Дмитра Бірюка, ми пам’ятаємо як фахового працівника і доброзичливу, розумну людину. Він вільно володів англійською мовою, вивчав фарсі (перську мову), історичну арабську мову, прагнув розвитку і самовдосконалення,розповіли в “Електротрансі”.

З першого по дев’ятий клас Дмитро навчався у школі №18. Загальну середню освіту здобув в обласному багатопрофільному ліцеї Хмельницької обласної ради у 1997 році. Під час навчання у школі та ліцеї багато разів був переможцем та призером олімпіад, конкурсів, організованих Малою академією наук України. Так у 1997 році став переможцем III (Всеукраїнського) етапу МАН у секції «Художня література». Вищу освіту здобував у Київському міжнародному університеті, у 2006 році захистив кваліфікацію «бакалавр міжнародних відносин».

З початку повномасштабного вторгнення Дмитро Бірюк добровольцем став до лав ЗСУ на захист України, 17 серпня 2022 року прийняв присягу військовослужбовця. Вишкіл бійця аероштурмової бригади проходив у Великобританії. Солдат, служив навідником військової частини А2120 (81-ша окрема аеромобільна бригада). Загинув 16 лютого 2023 року, виконуючи бойове завдання, під Бахмутом.

З нагоди урочистого відкриття пам’ятної дошки на честь Дмитра Бірюка відбулось зібрання трудового колективу ХКП «Електротранс», на яке запросили батьків захисника – пана Лев та пані Наталя.

Окремо необхідно сказати про батьків Дмитра Бірюка. Втрата сина не зламала їх, не зневірила в нашій Перемозі. Так, пан Лев і пані Наталя знаходять можливості та кошти для того, щоб надавати постійну допомогу нашим збройним формуванням, котрі захищають Україну. Батьки Дмитра Бірюка витрачають власні кошти на купівлю безпілотників, на придбання обладнання, амуніції, медикаментів – всього, що потрібне на фронті, щоб нищити запеклого ворога. Вражають духовна сила, незламність, впевненість у Перемозі, що властиві батькам Дмитра Бірюка. Їх життєва позиція заслуговує на щиру повагу і має бути прикладом служіння Україні, надихати кожного з нас, – прокоментували в “Електротрансі”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook



Source link

Оцініть статтю