Злаки та сир захистили від розвитку гастроезофагеального рефлюксу

Uncategorized

Дослідження китайських учених виявило, що певні генетичні варіанти, відповідальні за метаболізм сиру і зернових культур, можуть знизити ризик розвитку гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ). За допомогою методу менделівської рандомізації вчені продемонстрували, що підвищена експресія цих генів потенційно зменшує ймовірність захворювання, підкреслюючи важливість впливу харчування на метаболічні процеси.

У ході дослідження було встановлено, що генетичні варіанти, пов’язані з рівнем ліпопротеїдів низької щільності, впливають на споживання сиру: вищий рівень цих ліпопротеїдів пов’язаний із зменшенням кількості споживаного сиру. Це вказує на взаємозв’язок між ліпідним обміном і дієтичними уподобаннями, що, в свою чергу, може впливати на розвиток ГЕРХ.

Команда дослідників під керівництвом Сунь Мінцзюня з Китайського медичного університету вивчила 13 дієтичних факторів і 5 метаболітів ліпідного обміну, використовуючи дані з Європейського інституту біоінформатики. З 129080 випадків ГЕРХ та 473524 контрольних випадків, результати підтвердили зв’язок між метаболізмом сиру, зернових та зниженням ризику ГЕРХ. Однак генетичні варіанти, пов’язані з іншими продуктами, такими як свинина і хліб, втратили статистичну значущість після врахування додаткових факторів, таких як куріння, вживання алкоголю, індекс маси тіла і фізична активність.

#Злаки #та #сир #захистили #від #розвитку #гастроезофагеального #рефлюксу

Source link

Оцініть статтю