Артем Пивоваров, Kola, Олександр Пономарьов, Tvorchi, Schmalgauzen, Макс Барських, Лісапетний батальйон, П’25: добірка нової української музики | Новини Хмельницького “Є”

Обласні новини



Артем Пивоваров та співачка Kola представили сучасний погляд на вірш Михайла Старицького – пісню “Ніч яка місячна”.

Основною темою для нових пісень цього тижня в українських музикантів було свято захисників та захисниць України, яке відмічається 1 жовтня.

Але й не забувають співаки і про вірші українських поетів.

Артем Пивоваров та співачка Kola представили сучасний погляд на вірш Михайла Старицького – пісню “Ніч яка місячна”.

За основу пісні взято вірш видатного письменника та культурного діяча Михайла Старицького «Виклик».

Як йдеться в описі кліпу, у відео показано, як створювалися ті чи інші твори в різні періоди: колись записувалися від руки пером, пізніше – за допомогою друкарських машинок, зараз – створюються та зберігаються в різних форматах. Та незалежно від часів та способів ці витвори завжди передаються від покоління до покоління, що також символічно зображено у відео.

«Представляти своє бачення класики – завжди велика відповідальність. Цьому віршу Михайла Старицького вже понад століття, його знають різні покоління. У проєкті «Твої вірші, мої ноти» я прагну популяризувати та розвивати нашу культуру, тож ми спробували розглянути цю поезію через призму сучасності. Як на мене, Kola гармонійно доповнила цю музичну розповідь, додала композиції емоційності та ніжності. Сподіваюся, ця романтична історія відгукнеться в серцях людей», зазначив Пивоваров. Відео на пісню вже зібрало понад пів мільйона переглядів та увійшло до музичних трендів тижня на Youtube.

«Вірш «Виклик» завжди був для мене особливим. Ще з дитинства я пам’ятаю, як кожен рядок відгукувався мені чимось близьким і рідним. Тому, коли Артем запропонував створити музичну інтерпретацію цього класичного твору, я з радістю погодилася. Ми не просто використали вірш, а додали власне бачення, створили нову мелодію, яка підкреслює глибину і настрій», – розповіла співачка.

Також до трендових композицій тижня увійшла нова пісня від Альони Омаргалієвої.

Пісня називається “Малинове вино”.

Відео на пісню зібрало майже сто тисяч переглядів.

Макс Барських представив пісню «Я вже не ти».

«Цей трек про реалії у стосунках, про почуття вдячності за прожиті моменти, але водночас про необхідність йти далі й бути відкритим до нового», – коментує новий реліз співак.

Гурт Tvorchi презентував спільний трек “Каланхое” із молодим виконавцем Pozdniakov (Андрій Поздняков). Колаборацію вони створили в межах шоу — «Неймовірні дуети». Pozdnіakov каже, що на написання тексту його надихнув батько, який колись приїхав в гості до них з дружиною з квіткою каланхое.

Гурт Tvorchi написали, шо ця пісня розповідає про те, хлопець кинув дівчину.

“Суспільство має досить стереотипну думку про те, що лише дівчата можуть кидати хлопців і розривати стосунки. Але і дівчатам розбивають серця. Героїня пісні дуже хоче бути з хлопцем, він залишається, але обоє розуміють, що завтра він поїде назавжди”, – йдеться в описі до пісні.

Співак Олександр Пономарьов, який родом з Хмельницького, презентував пісню “Офіцери”.

Прем’єра пісні також відбувалася в ефірі “Єдиного марафону”.

Цю композицію співак присвятив захисникам та захисницям України. За менш ніж добу відео переглянули понад 70 тисяч користувачів.

Відеокліп містить багато кадрів з українськими військовими: піхотою, танкістами, пілотами бойових літаків тощо.

Музикант, шоумен та співак на весіллях, автор проєкту “Гуцул-Хуліган” Василь Мельникович презентував пісню “Петрос Говерлу”.

І пісня відразу потрапила до українського рейтингу для розпізнавання пісень Shazam.

Ще одна композиція з рейтингу Shazam – колаборація Святослава Вакарчука та виконавця Yaktak.

Композиція називається “На нічному небі”.

“Раніше ми дуже часто грали пісні “Океан Ельзи” в компаніях під гітару. Пам’ятаю, в ті моменти я уявляв, як колись познайомлюся зі Святославом Вакарчуком і, можливо, заспіваю разом із ним. Цього літа, на Atlas, Святослав був на нашому виступі, і ми експромтом заспівали разом. Сказати, що я був у шоку — це не сказати нічого”, – поділився 19-річний артист, пише “Еспресо”.

Після цього Yaktak і Вакарчук вирішили записати спільну пісню, щоб “увіковічити цю синергію”.

Пісня “На нічному небі” поєднує композиції Yaktak “Уночі” та гурту “Океан Ельзи” “На небі”.

Гурт Tember Blanche випустили цього тижня композицію “Красівий”.

“Я одразу знала, що йду непростим шляхом і що мені неодноразово доведеться пояснювати: то чому ж він все-таки «красІвий»?

І я знаю, що ви могли подумати: «Боже, знову цей дурацький сурж». Але є такі відчуття і конотації, які не опишеш літературними словами: ні «красивий», ні тим паче «гарний» не можуть передати такого злегка зневажливого ставлення до людини, яка нічим, крім зовнішності, більше не приваблює. Думаю, що як і я, ви колись ідеалізували образ партнера у голові, а потім так само стикнулися з неприємною реальністю.

Тому яким би «красіво-смазлівим» хтось там не був, цінуйте себе і свої почуття. Не ведіться на обкладинку і смакуйте зсередини”, – написала Саша Ганапольська в описі до пісні.

Театрально-музичний гурт Schmalgauzen цього тижня презентував сингл “Карти”.

Ця композиція, які і пісні з міні-альбому “Втомлена стріт”, входять до вистави “Маттіа Паскаль”. Ця вистава про співака міланського кабаре «Метелик» і його вірного товариша, піаніста Франс.

Варто зазначити, що один з лідерів гурту Влад Михальчук – родом з Хмельницького і саме цього тижня гурт презентував виставу на малій батьківщині виконавця.

Учасники гурту «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, випустили нову пісню, яку присвятили захисникам та захисницям України.

Композиція має назву “Чужих дітей не буває”, а виконує пісню разом з Наталією її донька – Катерина Фаліон.

Гурт Latexfauna випустив трек Lucerna.

«Латексфауна – це пожежа. Латексфану – це підпал», – верещали ви. Отже, дорогі сатанюги, до вашої уваги пісня “Люцерна”, – написали музиканти в своєму Інстграм, презентуючи новий трек.

Композиція Вікі Роуз “Сукня mini” потрапила до українського рейтингу Shazam.

“Мій меседж кожній українській дівчині – треба цінувати та любити себе, а також надихатися життям. Адже українські дівчата завжди були сильні, вільні та надзвичайно красиві. Тож в першу чергу любимо себе, після цього все найкраще точно прийде саме собою!”, – розповіла співачка про ідею композиції.

Виконавець Alekseev випустив трек “Наодинці танці”.

«У цій пісні я звертаюся до дівчат зі словами підтримки, мотивую їх бути сильними і, незважаючи на можливу безвихідь і складні обставини, не ставати черствими, зберігати в серці доброту, людяність і чуйність.

Хоч це і новий період у моєму особистому житті і творчості, попри те, не вважаю, що в цій пісні я зовсім інший. Як і раніше співаю про кохання, намагаюся бути чуттєвим і сентиментальним, яким в принципі і є насправді» – прокоментував вихід треку співак.

Гурт “Мертвий півень” та Сергій Жадан записали композицію “Жінка з чорним, як життя, волоссям”.

«Закохані моєї країни добивають одне одного своєю любов’ю, вони не здатні обмежитися любовними стосунками…» — написав якось Сергій Жадан. Ці слова часто звучать лейтмотивом його пронизливої любовної лірики. Поки студенти пишуть реферати про коханців у віршах Жадана, його друзі з Мертвого Півня вирішили переспівати один із найчуттєвіших віршів — “І жінка з чорним, як земля, волоссям”, що походить із канонічної поетичної збірки Жадана “Вогнепальні й ножові” (2012).

Оскільки сам автор означив збірку як свого роду «Поетичне Євангеліє», то вважатимемо що текст отримав “паралітургійний псалом” від Мертвого Півня у любовному храмі “Жінки з чорним як земля волоссям”. Також до виконання одного із куплетів пісні долучився сам поет”, – саме так описали процес створення композиції музиканти.

Хмельницький рок-гурт “П’25” випустив новий сингл під назвою “Війна”, який відображає емоційний, потужний крик душі на тлі важких реалій війни.

“Трек поєднує в собі глибокий біль, переживання та внутрішню боротьбу, передаючи особисту трагедію і розпач, спричинені втратами і конфліктами. “Війна” — це пісня, яка звертається до слухачів із закликом до роздумів про вплив конфліктів на людські долі та сподівання на допомогу і справедливість”, – йдеться в описі до пісні.

Два пост-панк гурти BaWN та Electrobirds представили трек “Гул”.

“Все змінилось. Зараз іноді важко пригадати те, яким було життя до початку повномасштабної війни, якими були ми, про що мріяли і що нас турбувало. Те, що було «до», оповите туманом, крізь який ти намагаєшся розгледіти ким ти був, зрозуміти ким є зараз і чи є взагалі? Життя між сторінок воєнної хроніки, життя з перманентним відчуттям втоми, життя в цифрах.. Але все ще життя. Наша пісня — це зріз сьогодення; фонова емоція; кожен ранок і вечір; те, з чим ми віч-на-віч. Але у всього є свій кінець. І це все теж мине”, – зазначають музиканти в Інстаграм.

Виконавець Balsam випустив трек “Не плач”.

“Не плач” – емоційна історія про любов на відстані, силу підтримки і вдячність.

Головний герой змушений покинути місто, яке стало для нього не просто місцем проживання, а справжнім другом та джерелом теплих спогадів. Він йде по знайомих вуличках, слухаючи їх шепіт, відчуваючи, як кожен камінчик і кожна арка зберігають його спогади. Ностальгія та смуток слідують за ним, але він знає, що найкращі моменти завжди залишаться в його серці”, – написав виконавець в описі до пісні.

Співак Віктор Павлік презентував композицію “Війна, війна”.

“Ми довго йшли до цієї пісні. Якось Сергій Дубенко мені зателефонував, запропонував пісню, написану композитором Елі Даніелі. Сергій зробив текст прекрасний, «Війна, війна» називається. Але пісня мені сподобалася дуже, і я її одразу вислав на студію. Я хочу привітати всіх наших захисників та захисниць, і взагалі всіх людей святом. Днем захисників і захисниць України”, – розповів музикант в ефірі радіо Армія FM.

Гурт Rogata Zhaba представив міні-альбом “від людей для людей”.

“Це чотири історії, що розповідають шлях істот, які добрались до глибин снів Жаби задовго до нас. Історія їх бажань, історія їх страшного перетворення.

Тут блукають створіння, які захотіли стати більше ніж очима Жаби. Крок за кроком залишали за собою слизький слід своїх амбіцій та бажань. І чим глибше вони заходили, тим більше спотворювався їх вигляд.
Вони все ще чимось схожі на нас. Проте, це напевно каже більше про нас, ніж дає надію їм”, – написали музиканти в своєму Інстаграм.

У добірку увійшов трек “Десь під хмарами”.

Павло Зібров презентував композицію “Якщо поруч ти”.

Це пісня про вічне – про кохання. Яскрава композиція про любов та емоційну близькість між двома людьми, яка передає відчуття тепла, радості та впевненості, які з’являються, коли кохана людина знаходиться поруч і ти можеш подолати все.

Композиція приурочена до 90річчя автора тексту – Вадима Крищенка. Коли музика ідеально переплітається зі словами, то це пряме попадання в серце та розум.

«Якщо поруч ти» — це не просто пісня про любов, але й про єдність, яка допомагає долати труднощі і знаходити сили для подальшого руху вперед”, – зазначив виконавець.

Музикант і письменник Саша Буль одним з перших серед українських артистів вдягнув військову форму після початку повномасштабного вторгнення. Але мультиінструменталіст продовжує створвати нові композиції.

Цього тижня Sasha Boole випустив пісню “Складні часи”.

Чергова колаборація українських артистів.

Дві співачки Околиця та Darie Lu записали пісню “Дощі”.

Victoria Niro випустила трек ”Біжу і падаю”.

“Це легка, весела та яскрава пісня про молодих закоханих, які стикаються з кумедними перешкодами на шляху до побачення. Хочеш гарного настрою? Тоді ця пісня саме для тебе! Гумор, оптимізм і позитив — все це чекає на тебе в кліпі”, – йдеться в описі до відео.

Ustym є сином відомого музиканта, лідера гурту ВВ Олега Скрипки, але зазвичай не згадує про батьків.

Останнім часом музикант досить продуктивний. Минулого тижня випустив трек “Можу бути кращим”, а цього тижня вийшла композиція “З розуму звела”.

Чергова співпраця двох артистів.

POPIL (Андрій Чуйко) записав спільний трек з Typeled (Пилип Дьяченко)

  

Пісня називається “Останній день”.

Виконавець-інкогнито Харфанг презентував нову роботу.

Трек називається “Степлер”.

“Розкрий свій розум. Почуй слова Харфанга і живи усвідомлено. Не дай «степлеру» себе прибити”, – написав виконавець в описі до відео.

Midgard – незалежний метал-гурт з центру України зміста Канів, створений у грудні 2015 року Климом Апальковим. Спочатку позиціонувався як “one-man band”, але швидко перетворився на повноцінний гурт.

Нова пісня гурту називається “Грицю”.

INTUI — український рок-гурт, створений у Києві в 2018 році. INTUI — сольний проект Олександра Скрипниченка, який у 2020 році виріс до повноцінного гурту. INTUI започатковує новий музичний жанр під назвою «інтуїтивний рок», де всі пісні створюються з імпровізації або приходять інтуітивно. Загалом, жанр музики гурту можна визначити як альтернативний рок.

Цього тижня гурт презентував композицію “Поки ми живі”.

“Пісня “Поки ми живі” – це заклик до кожного українця пам’ятати про силу єдності, підтримувати одне одного і не втрачати віру у краще майбутнє. В ці темні часи, ми знаходимо світло у взаємовідносинах, які допомагають нам йти вперед, навіть коли навколо панує темрява.
Дивіться і надихайтеся, обіймайте і підтримуйте – поки ми живі, ми сильні разом”, – зазначають музиканти.

Артистка Чупруненко презентувала пісню “Пил” та відеокліп до неї.

В описі під відео йдеться, що слухати новий сингл Артистки Чуприненко — це наче лежати у залитій сонцем кімнаті і проводити пальцями по спині коханої людини, з кожним дотиком перетворюючи звичну реальність на поезію. Кожен рядок пісні занурює слухача у світ тендітних почуттів, які часто залишаються поза увагою, проте саме вони і формують основу людських стосунків.

За її словами «Пил» є для неї є особливим треком, бо він «відкриває ту чуттєву та інтимну сторону, про яку рідко пишуться та співаються пісні».

“Частина кадрів також були знята самою Марусею Чуприненко. У кадрі — реальні люди, які збирають урожай кавунів на полях Кіровоградщини. У цьому, на перший погляд, простому сюжеті, плавності рухів та захопленому спогляданні й криється головне: любов і ніжність завжди ховаються у буденних речах, варто лише це помічати”, – йдеться в описі під відео.

Останнім часом багато хто з українських артистів випускають ностальгічні треки. І ось ще один.

Репери Довгий пес і 121 випустили пісню “Спогади з минулого життя”.

У новій пісні ми повертаємося у часи безтурботного дитинства, коли кожен день був сповнений відкриттів і простих радощів. Від стрітболу на вулицях до вечірніх прогулянок з друзями — ці миті стали невід’ємною частиною нашого життя. Тоді світ та наші мрії були безмежними.

Інший репер Francuz випустив трек “Вогонь”.

Композиція про українців, які так просто не здадуться ворогу і у яких є лють.

Виконавиця Karooka випустила трек про почуття “У тобі тону”.

«Я кохаю тебе. Наші почуття на стільки глибокі, що не підвладні свідомості. Я відчуваю нас так, ніби ми дві повноводні широкі річки, що переплелись і впадають одна в одну. Я навіть уявити не могла, що люди можуть так сильно зануритись в почуття, пірнути так глибоко…», -йдеться в описі до відео. 

 Гурт Black Balloon було засновано 2012 року у Києві. Наразі до складу входять двоє учасників-засновників: вокалістка Аля Шандра та гітарист Олексій Бондаренко. У дискографії гурту англомовний мініальбом I Have Won (Actually Not), що вийшов у 2015 році. У 2017 році гурт почав писати музику українською.В 2023 році гурт представив свій перший україномовний альбом.

А цього тижня вийшла нова композиція “Рано”.

Етно-рок гурт «Ярра» представляє свою новий трек “Вогонь і ріка”. Це інструментальна композиція.

“Вогонь і Ріка – існують від початку світу і сперечаються між собою весь час. Але без них немає життя і майбутнього”, – зазначають музиканти.

І наостанок: Злата Огневич презентувала нову пісню.

Цього разу це англомовна композиція Birdie (From The Witch. Revenge).

Однак, щодо подробиць нової пісні, то Огневич поки не коментує. За її словами, деталі будуть згодом.



Source link

Оцініть статтю