Учені знайшли поховання часів фараона Сенусерта I

Uncategorized

Під час розкопок у центральній частині Єгипту знайшли два дерев’яні саркофаги, які, імовірно, належали доньці управителя міста Асьюта часів фараона Сенусерта I. Незважаючи на розграбування гробниці, деякі артефакти збереглися.

Археологи з Єгипту та Німеччини виявили два дерев’яні саркофаги в похоронній камері неподалік від гробниці давньоєгипетського чиновника Джефаїхапі. Вони припускають, що саркофаги належали його дочці Еді. Цей чиновник був управителем міста Асьют за часів правління фараона Сенусерта I (бл. 1956-1911 до н. е.). Його спадщина закарбована у величному похоронному комплексі, а його служіння стало важливою частиною історії регіону.

Похоронна камера, розташована на глибині 15 метрів під землею, містила два вкладених саркофаги, прикрашених стародавніми текстами, пов’язаними з віруваннями про потойбічне життя. Камера була розграбована ще в давнину, але археологи змогли знайти частини скелета Еді, кришку її труни і кілька дерев’яних статуеток.

За даними попередніх досліджень, Еді померла у віці до 40 років і, ймовірно, страждала на вроджену ваду ніг. Археологи вважають це відкриття значущим внеском у розуміння життя і похоронних традицій стародавніх єгиптян.

#Учені #знайшли #поховання #часів #фараона #Сенусерта

Source link

Оцініть статтю