У Старокостянтинові відкрилась виставка про полеглих захисників України

Обласні новини


У Старокостянтинові за підтримки Українського культурного фонду відкрилася виставка «Слава Героям!», присвячена пам’яті українських захисників. Ця експозиція об’єднала військових, родини загиблих, активістів, представників міської влади та небайдужих мешканців міста.

Однойменний проєкт ініціювали учні місцевої художньої школи. Додатково організатори повідомили про створення короткого фільму про ініціативу, аби розказати, як громада може обʼєднатися довкола збереження памʼяті.

На виставці можна побачити 44 портрети та літературні твори, що висвітлюють подвиги українських героїв. Крім мальовничих і графічних картин, також представлене графіті на левкасі, яке додає особливого колориту експозиції. Кожен портрет супроводжується есе або віршами, що «оживляють» героїв.

Особливістю виставки є те, що створені портрети – це не просто зображення полеглого героя, це спроба увіковічнити емоції, біль і героїзм наших братів, батьків, сусідів, знайомих, звичайних цивільних українців, які волею долі змушені були взяти у руки зброю та стати на захист країни. Виставка є першим масштабним культурним заходом у місті Старокостянтинів.

«Ці люди на портретах – мої побратими. Кожен портрет тут – це історія сміливості, відваги та любові до батьківщини. Вони віддали найдорожче – свої життя за нашу країну. Дивлячись на ці обличчя, я бачу тих, з ким мав честь стояти пліч-о-пліч. І для мене велика гордість, що ці портрети створені молодим поколінням – вихованцями мистецької школи. Це свідчить про те, що пам’ять про героїв житиме вічно, передаючись з покоління в покоління», – поділився емоціями полковник Повітряних сил Збройних Сил України, командир 7-ї бригади тактичної авіації ім. Петра Франка Євген Булацик.

Постійним місцем розташування виставки стане 42 Гарнізонний Будинок Офіцерів, де розташований музей війни. Ця будівля для міста має символічне значення – раніше вона була майданчиком головних урочистих подій, а зараз стала місцем памʼяті про наших захисників.

Виставка триватиме до 31 жовтня включно. Організатори планують продовжувати створювати нові картини, закликаючи рідних героїв звертатися до них для написання нових портретів, повідомили у Хмельницькій обласній раді.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook



Source link

Оцініть статтю