Сина очільниці МСЕК, підозрюваної у незаконному збагаченні, звільнили з посади керівника ГУ Пенсійного фонду Хмельниччини, – ЗМІ

Обласні новини


Сина керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи, яку підозрюють у незаконному збагаченні, Олександра Крупу звільнено з посади начальника Головного Управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області.

Про це йдеться у відповіді Юридичного департаменту Пенсійного фонду України на запит Громадської організації «Жіночий антикорупційний рух»:

«Олександр Крупа звільнений з посади начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області 10.10.2024. У зв’язку з цим питання його відсторонення від виконання посадових обов’язків втратило актуальність».

Також у відповіді на запит йдеться про те, що «у розпорядженні Пенсійного фонду  України відсутня документально підтверджена інформація про наявність безпосереднього зв’язку виконуваних Олександром Крупою посадових обов’язків начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області із обставинами, оприлюдненими Державним бюро розслідувань».

На якій підставі очільника ГУ ПФУ у Хмельницькій області звільнено, у відповіді на запит не вказано.

Суспільне Хмельницький, посилаючись на власні джерела, повідомляє, що Олександр Крупа звільнився за власним бажанням.

На офіційному сайті Головного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області інформація про керівника наразі “почищена”:

За інформацією 24 каналу, обов’язки начальника ГУ ПФУ у Хмельницькій області виконує перша заступниця Марія Квятківська.

Нагадаємо, 3 жовтня працівники ДБР провели обшуки за місцем роботи та вдома в очільниці обласного центру МСЕК, під час яких виявили близько 6 мільйонів доларів готівкою. Тетяні Крупі оголосили підозру в незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України) та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у понад 500 мільйонів гривень. Тоді ж у ДБР повідомляли про викриття “керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені”. Однак підозра Олександру Крупі досі не оголошена. Адвокатка посадовиці заявила про намір оскаржувати визначений судом запобіжний захід. Наразі обов’язки керівника Хмельницького обласного центру МСЕК виконує лікар-хірург Юрій Бевзюк.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook



Source link

Оцініть статтю