Океан Ельзи, Monatik, Tumazar, Cheev, Анна Трінчер, Yurkash, Влад Ликов, Ірина Федишин: нова добірка української музики | Новини Хмельницького “Є”

Обласні новини



11 жовтня Океан Ельзи презентував перший англомовний альбом Lighthouse.

Українські артисти продовжують регулярно створювати нові яскраві дуети.

Так, виконавці Анна Трінчер та Cheev записали спільну пісню “Не знаю”, яка увійшла до популярних музичних відео на Youtube цього тижня.

“Що відчувають колишні після двох місяців розриву? Чи правильним було рішення про розставання і чи в змозі спільне минуле та спогади повернути втрачене кохання?

“Не знаю” — трек-маніфест створений на основі нашого власного життєвого досвіду. Він занурює у світ почуттів, у якому кохання стикається з тисячами випробувань, демонструючи наскільки непросто знайти шлях один до одного після пережитих травм”, – йдеться в описі до пісні.

Відео зібрало понад 300 тисяч переглядів.

Також до трендів тижня увійшла нова після від співачки Kola (Анастасія Прудіус) під назвою “Титанік”.

“Пісня «Титанік» — це історія про кохання, що допомагає триматися на плаву в найскладніші моменти життя. Як і в пісні, так і в реальності, підтримка близьких — це наш головний рятувальний круг”, – написала співачка.

Фіналіст Національного відбору до Євробачення-2024 Drevo випустив пісню “Де би де би”.

Ця композиція відразу потрапила до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Співачка Polina Dashkova та репер Burla (Макс Бурла) представили ремейк легендарної пісні «Понад хмарами» гурту “Тартак” та Каті Chilly.

Трек вже зібрав понад сто тисяч переглядів та увійшов до рейтингу Shazam.

“Це не просто переспів — це спосіб об’єднати людей через музику, нагадуючи про наші справжні цінності. Головна ідея відео полягає в тому, що, коли ми стикаємося з загрозою втрати близької людини, наша уява малює найгірші сценарії. Але любов і надія допомагають подолати цей страх і цінувати кожну мить разом”, – зазначають музиканти.

Tumazar став підопічним Монатіка у проекті «Неймовірні дуети».

У результаті колаборації виконавці написали трек «Мила не плач».

Крім того, трек представлений окремим синглом на стрімінгових майданчиках.

Лідер гурту O’Torvald Женя Галич та Ігор Кириленко записали спільну пісню.

Пісня «Убер» була створена спонтанно і передає емоції самотності та відстані, з якими стикається кожен.

Це перша спільна робота фронтмена гурту O.Torvald Женя Галич та музичного продюсера, автора електронного проєкту Hidden Element Ігоря Кириленкв.

“Ідея для кліпу виникла швидко – ми вирішили перекласти пісню жестовою мовою, як символ “скорочення” відстані між людьми, символ інклюзивності, рівності та близькості. Я дуже радий, що ми можемо підіймати такі важливі теми у нашій творчості.” – розповів про нову роботу Женя Галич.

Виконавиця Skyller випустила нову композицію “Лілії”.

“Мій новий сингл «Лілії», присвячений моментам, коли закоханість охоплює тебе з першого погляду. Це про ті миті, коли час зупиняється, а кожен дотик і погляд стають незабутніми. Ми написали цю пісню, натхненні власними емоціями і сподіваюся, що вона допоможе вам пригадати свої моменти першої закоханості. Насолоджуйтеся кліпом і залишайте свої враження у коментарях”, – зазначила співачка.

Реперка, представниця України на Євробаченні-2024 Alyona Alyona презентувала трек “А що буде”.

“Я щиро вірю, що кожна людина приходить у цей світ з певною місією. Саме тому так важливо замислюватися про те, що ти залишиш після себе. Якби кожен усвідомлював, яке добро або слід він залишає, то, я впевнена, зла у світі було б значно менше.

Ця пісня почала народжуватися ще під час Євробачення, і ось настав момент поділитися нею з вами. Я сподіваюся, що наша робота знайде відгук у ваших серцях, і ви відчуєте бажання залишити після себе якомога більше світла і добра. Нехай ця пісня стане для вас натхненням і нагадуванням про те, як важливо творити добро й робити цей світ кращим”, – розповіла про новий трек

Пост-панк артист Sadsvit записав нову композицію «Твій Промінь».

“Це пісня про чекання, надію і зв’язок з тими, хто більше не поруч, але залишається в нашій пам’яті та серці. Ліричний герой чекає на сонце, але ці промені — це більше, ніж просто світло. Це символ душі дорогої людини, яка відійшла, але все ще спілкується з ним через світ навколо.

У ліриці я описую момент творчого пошуку, коли герой малює квіти, вітер і сонце на полотні, запитуючи себе, чи ці образи дійсно живуть лише в його голові. Проте кожен новий мазок кисті символізує спогади й зв’язок із тим, хто відійшов у новий світ. Ця людина продовжує бути поруч у вигляді променів — теплих, ніжних, майже відчутних.

Я дуже хочу, щоб кожен, хто почує цю пісню, зміг знайти в ній частинку власної історії — того відчуття надії, яке приходить з променями світла, навіть після найтемнішої ночі”, – зазначив Богдан Разводовський (Sadsvit)

Цього тижня вийшла нова пісня й у хмельницького ліричного виконавця – Влада Ликова.

Пісня називається “Ти моє серце”.

“Це історія про справжню любов, що робить кожен день яскравішим і наповнює життя сенсом”, – підкреслив музикант.

Юрко Юрченко та гурт Yurkash представили власну версію “Божественної рапсодії” – композицію “Мойдодир”.

Музиканти розповіли, що записали її перед початком повномасштабної війни з країною-агресором.

“З цієї причини вона і лягла пилитись в шухляду. Тому презентуємо її тільки зараз на честь 20-річчя гурту, коли ми вже трішки оговтались і віримо, що все мине, а музика вічна!

Це наша «Богемська рапсодія». Автобіографічна сповідь переповнена ілюзіями і алюзіями, що йдуть за нами невидимими тінями впродовж життя”, – розповіли музиканти.

Нова пісня вийшла й у співачки Схожа (Анастасія Мунтяну).

Пісня називається “Піони”.

«Піони» — це про неминучість змін у житті. Це про про постійні коливання емоцій, про красу моменту та навчання жити тут і зараз. Ця пісня моя віддушина, у якій я залишаю те, що вже змінилось і запрошую тебе відчувати глибину життя в усіх його проявах”, – написала співачка у своєму Інстаграм.

Репер Міша Правильний випустив новий альбом “Всі імена вигадані”.

Цього разу Міша видав концептуальний реліз з восьми треків, які називає «антологіями сторітелінгами». Кожен трек названий ім‘ям його героя, пише rap.ua.

«Я взагалі люблю антології – в музиці, в кіно та літературі. Пам’ятаю як в дитинстві дивився «Байки зі склепу» і кайфував. А ще люблю реп-сторітелінги. Мені здається головний плюс репу як форми в тому, що ти можеш легко за дві хвилини розповісти сюжет новели»
— говорить Міша.

Альбом наповнений несподіваними дуетами, тож варто в добірку додати більше одного трека.

На фітах можна почути контрастний підбір гостей: Аппекс, гурт NAZVA, рок-колектив 0%Mercury і два трека від Володимира Дантеса.

Композиція “Джесіка чекає Стіва”, яку репер виконує разом з харківським гуртом 0%Mercury. Трек торкається проблеми з якою зарах стикаються багато родин, в яких хтось з подружжя на фронті, а його чи її половинка чекає вдома.

Що стосується композицій з Володимиром Дантесом, то про трек “Честер” сайт “Є” ye.ua писав раніше.

Платівку завершує пісня “Вони кажуть це фінал”, яка мотивує не здаватися ворогу, а боротися до перемоги.

Ірина Федішин випустила пісню “Злива”.

«Злива» — це історія про емоційні бурі в стосунках, коли почуття накривають з головою, як злива. Однак після кожної зливи настає тепло і спокій, нагадуючи, що любов може подолати будь-які негаразди. Це розповідь про те, як після бурі завжди приходить ясність і взаєморозуміння”, – розповіла про нову композицію співачка.

SUDNO – український пост-панк виконавець. В своїх піснях він поєднує сумну романтику та атмосферну безвихідь.

Цього тижня вийшла композиція “Я промовчу”.

Гурт Vivienne Mort цього тижня опублікувало відео виступу на фестивалі Faine Misto 2024 у Львові.

Окремо гурт опублікував виконання української народної пісні “Їхав, їхав козак містом”.

Композицію Vivienne Mort виконали разом музикантом та військовослужбовцем, екслідером гурту ТОЛ Василем Прозоровим-Переверзєвим.

Панк-рок-гурт “Сусіди стерплять” випустили трек “Тайлер Дерден”.

Тайлер Дерден – головний негативний персонаж книги та фільму “Бойцовський клуб”.

Молода виконавиця Владислава Лепшина під псевдонімом «GEZWEIRDO» – це досить нове ім‘я в українській музиці.

Влітку 2023 року у Чернівцях на концерті співак Дмитро Монатік заспівав разом із виконавицею Gezweirdo. Уривком виступу Monatik поділився у тіктоці. Після чого, виконавиця випустила повну версію пісні “Гаддеміт”.

Цього тижня співачка представила пісню “До ранку”.

Ігор Меліхов – чернігівський музикант, основна діяльність якого робота в ІТ-компанії. Але іноді в нього бувають цікаві музичні композиції.

“Зорі замість ліхтарів” – це тепла композиція для осені.

11 жовтня Temstime (Артем Шойжолов) презентував свій дебютний альбом — Chaos. Співак каже, що його перший лонгплей про хаотичність думок, світу, поглядів, почуттів.

Також у виконавця вийшов кліп на пісню “Тону”.

“Хаотичне відео на пісню «Тону» вже на ютуб. Я думав, що у цьому хаосі я лише тону та зникаю. Але я створив свій хаос. відтепер, навіть якщо і буду тонути, то лише тільки в своєму”, – зазначив виконавець в Інстаграм.

Репер Otoy представив трек “Страхом задуває”.

“Цей трек про зайоб. От коли дістало буквально все і вся. І от ти нічого з цим робити не хочеш, береш і приймаєш, лягаєш спати, прокидаєшся, йдеш робити далі те, що прописано в обов’язках”, – зазначив музикант.

Харківський виконавець Тоні Браско випустив новий трек.

Пісня називається “Злодій”.

Ще одна пісня з Харкова. Її виконавець Андрій TLK – адміністратор однойменного телеграм-каналу. Цей канал став відомим влітку 2022 року, коли першим повідомляв про виліти ракет С-300 з Білгорода в напрямок Харкова.

Автори ж композиції “Твій TLK” – учасники гурту АІО Денис Бреславський та Артем Войцеховський.

Це не перша композиція блогера. Минулого року він випустив дебютний трек “Тимчасово офлайн” від відеоблогера та музиканта Євгена Білозерова.

Рок-гурт стендап-коміка Колі Капюшона “Уляна Дель Рей” випустив альбом «Все простіше ніж здається».

“Ми завжди шукаємо складнощі там, де їх немає. Новий альбом “Все простіше, ніж здається” — це наш музичний протест проти зайвої драматизації життя. 8 треків, які повернуть вас до простоти і справжніх емоцій. Слухайте та переконайтесь самі: іноді справді все простіше, ніж здається.”

Перший повноцінний, безкінечно довгий (8 пісень) альбом Уляни Дель Рей поєднав у собі і традиційний неорагульський поп-панк, і реп, і труби, і наші пісні, і не зовсім наші, і перший в історії гурту фіток, і пісню з жіночим іменем, і пісні про гарні українські міста”, – розповіли музиканти в Інстаграм.

За словами музикантів, “Книжка в твоїй сумці” — це про історії, які ми завжди носимо з собою.

Новий сингл та кліп від електронного проєкту PROBASS HARDI.

Трек NANA – це історія двох сестер…і ми хочемо її розповісти… Відео засновано на реальних подіях, дві головні героїні, дві сестри, які були в окупації та чудом вийшои з неї…
зараз в Києві… Та продовжують жити своє життя. Але є але…
Так Вони зустрічаються з друзями… Так Вони спілкуються і допомогають…
Так Вони активні та творчі…
Але окупація не проходить безслідно і тільки вони знають, що в середині насправді і як вони хочуть це приховати…навіть від себе”, – розповідають музиканти.

Артист-мандрівник Bobicoz випустив композицію “Мої батьки”.

“Пісня присвячена батькам які завжди люблять, підтримують, надихають, переживають – тим, хто дарує життя”, – написав музикант.

Leleka – це фолк-джаз-гурт. Нещодавно сайт “Є” ye.ua писав про їх пісню “Не жаль”.

Цього тижня вони представили композиція “Колискова”.

Виконавиця Sichneva випустила композицію “Столиця”.

“Перша пісня, з якою я вперше в житті прийшла на студію. Вона існує вже два роки. Я билася в усі двері, проте ніхто не хотів братися за запис пісні. Не бачили перспектив. Я я, тоді ще і так невпевнена, зникла на рік, зневірившись у цій пісні. зникла в тій же столиці, де з великою вірою колись написала цю пісню”, – зазначила співачка.

До Міжнародного Дня ментального здоров’я український інді-гурт “Кімната Гретхен” презентували новий сингл з майбутнього альбому.

“Пісня “Зламалось”– тривожне дзеркало психологічно-морального стану мільйонів українців, котрі продовжують жити, працювати, боротись і любити у своїй країні під час війни.

Щороку понад 2 мільйонів звертаються за допомогою до фахівців психіатрії. Нервові розлади різного характеру та ступеня важкості є проблемою кожного третього українця. Україна посідає 1 місце за кількістю психічних розладів в Європі.

Дбати про власне ментальне здоров’я так само життєво необхідно, як і про фізичне. не соромтесь звертатись по допомогу”, – зазначають музиканти.

Виконавець Nikitin презентує трек «Терпи», присвячений захисникам та захисницям України.

«Терпи, терпи, терпець тебе шліфує» — цей вірш авторства Василя Стуса, видатного поета, публіциста та дисидента, знає кожен українець. І саме ці рядки надихнули молодого артиста на запис треку «Терпи», в якому лірика Стуса зазвучала абсолютно по-новому”, – йдеться в описі до пісні
 

Український онлайн реп-баттл «Exit Battle» запустив другий сезон.

“Пропущений виклик” – тема першого раунду для подання стартових заявок виконавців.

Тож цікаві треки будуть і в добіркці. А поки що стартова заявка репера “ЗлийМалий”.

Музичний проєкт “Аква Віта”, який був помітним в українському шоу-бізнесі в 90-х в рамках програми “Територія “А”, випустив новий трек. Пісня називається “Розмаїття мереж”.

“Пісня заряджає своєю шаленою енергетикою, захоплює драйвовим звучанням, а глибокий текст пробуджує роздуми про сучасний світ, де технології визначають ритм нашого життя”, -йдеться в описі пісні.

11 жовтня Океан Ельзи презентував перший англомовний альбом Lighthouse. Альбом записаний у співавторстві з міжнародними авторами пісень: Джоном Резніком з гурту Goo Goo Dolls, Тревісом Баркером з Blink-182, Діаною Уоррен (Тейлор Свіфт, Aerosmith), Джоном Фельдманом (Blink-182, Yungblud) та іншими.

Святослав Вакарчук розповідає, що бажанням створити англомовний альбом з’явилося з повномасштабним вторгненням, коли йому стало очевидним, що ми маємо більше ділитися українською культурою зі світом.

«Розповідати про себе, використовуючи такі потужні інструменти, як культура, музика і загалом мистецтво. Створення пісень англійською стало необхідним, щоб люди з усього світу змогли відчути нашу музику. Слухаючи наш перший англомовний альбом, ви почуєте інший підхід до аранжувань, продакшну і навіть у тому, як я співаю. Робота з різними продюсерами й з іншим звучанням надає інше бачення, досвід — це збагачує тебе, і мені це подобається», зазначає Святослав Вакарчук, пише видання “Лірум”.

Учасники гурту розповідають, що трек Might Have Been A Dream — це пісня про темряву і світло, Love On Fire — несе заклик до витривалості під військовий ритм, Favourite Sound — розмірковує про біль розлуки. Є й легші моменти, з драйвовим альтернативним роком Running Away та енергійним поп-панком Nowhere. Проте Океан Ельзи каже, що повертаються до своїх коренів з фінальним треком Lullaby, своєю версією української класики 1980 року від Квітки Цісик.



Source link

Оцініть статтю