Укриття “Будинок Хоббіта” збудували для самотніх людей у селі на Хмельниччині

Обласні новини


Село Немиринці відоме на Городоччині тим, що у ньому знаходять прихисток літні одинокі або непрацездатні люди. Домівкою для них є стаціонарне відділення «Доброта». Там про самотніх бабусь та дідусів дбають працівники відділення надання соціальних послуг, створюючи комфортні та безпечні умови для людей, які вже не можуть подбати про себе.

Оскільки подібні заклади мають бути обладнані укриттями, соціальні працівники звернулися до голови громади Неоніли Андрійчук з проханням посприяти в його облаштуванні. На реалізацію цього проєкту з бюджету громади виділили 1 мільйон 845 тисяч гривень.

Менше, ніж за місяць на території закладу облаштували підземне монолітне сховище, яке за свою специфічну форму отримало назву «Будинок Хоббіта».

Наразі сховище вже працює, там проведені необхідні комунікації, є світло, вентиляція тощо.

За словами завідувачки відділення цілодобового перебування “Доброта” Лілії Івашко, під час повітряної тривоги завдяки спеціальному спуску працівники відділення можуть доставити в укриття своїх підопічних, які потребують сторонньої допомоги. Решта спускається у сховище самостійно.

Детальніше – у сюжеті каналу 4tv.

Читайте також: Ще одне укриття для школярів облаштували у Славуті

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook



Source link

Оцініть статтю