Сеанс арттерапії у музеї влаштували для поранених правоохоронців у Хмельницькому (ФОТО)

Обласні новини


У рамках проєкту «Пункт психологічних практик» поранені на війні правоохоронці завітали до Хмельницького обласного художнього музею, де мали змогу намалювати справжні картини. Подібний захід психологи проводять не вперше. Минулого разу хлопцям настільки сподобалось, що організатори вирішили повторити.

Арттерапія допомагає людині пережити внутрішні травми, подолати напруженість за допомогою творчості. Це найбільш м’який вид психологічної корекції, який активно використовується психологами та психотерапевтами, – прокоментувала Валентина Адамів, старша психологиня сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Хмельницькій області.

Цього разу психологи вирішили організувати особливий сеанс арттерапії. За сприяння профспілки закупили полотна, фарби, пензлі і малювали на справжніх мольбертах у стінах Хмельницького обласного художнього музею. Надихали хлопців яскраві та життєствердні картини художниці Лариси Пішої, виставка робіт якої «Сила природи» наразі проходить у музеї.

Провести сеанс запросили психологиню Анну Чайковську, яка спеціалізується саме на арттерапії. Відтак, кожен боєць забрав із собою власноруч намальовану картину. А головне – кожен із них отримав яскраві та незабутні емоції, до яких завжди зможе повернутися, взявши до рук пензель чи олівець,розповіли у поліції Хмельницької області.

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook



Source link

Оцініть статтю