Шугар, Оля Полякова, Krylata, Wellboy, Павло Зібров, The Unsleeping: нова добірка української музики | Новини Хмельницького “Є”

Обласні новини



Шугар увірвався до хіт-парадів з треком “Токсік”.

Музична добірка цього тижня складається з 15-ти різноманітних композицій.

Хмельницький співак та блогер Шугар (Олег Шкарпета) потрапив цього тижня до популярних музичних відео на Youtube зі своєю новою піснею “Токсік”.

Це композиція про аб’юзивні стосунки, в який чоловік маніпулює почуттями жінки.

На два дні пісня вже зібрала понад 70 тисяч переглядів.

Фіналіст шоу “Х-фактор-2018” з команди Андрія Данилка – бердянський співак Дмитро Волканов (Volkanov) презентував нову пісню “Зоряне небо”.

«Зоряне небо» — це пісня про незгасне кохання, яке заповнює все життя. Відчуй ці глибокі емоції разом з кожною нотою та словом приспіву: Зоряне небо мого життя, ти полонила до забуття…

Це не просто музика — це відверта історія про любов, відданість і прощення. Ця пісня стане саундтреком для всіх, хто пережив справжні почуття”, – йдеться в описі до пісні.

Композиція зібрала понад 60 тисяч переглядів та увійшла до трендових композицій тижня на Youtube.

Виконавець Mose (Мойсей Хорава) також потрапив до популярних музичних відео з композиції “Даруйте жінкам троянди”.

У композиції можна почути семпл з давнього хіта про білі троянди.

Це не перша пісня виконавця, яка потрапляє до трендів тижня. Раніше сайт “Є” ye.ua писав про його трек “Хуліганка”. Ц створенні обох композицій брав участь Міша Аверін, і в обох треках можна почути семпли з популярних пісень інших виконавців.

Оля Полякова випустила пісню “Жінка з цікавим минулим”.

«Жінка з цікавим минулим» – це пісня, в якій співачка переосмислює історії своїх шанувальниць. У коментарях до YouTube-шоу «Дорослі Дівчата», яке Оля створила спільно з Машею Єфросиніною, жінки ділилися власними щирими розповідями з життя. Одна з таких історій лягла в основу майбутньої пісні.

Цей трек увійшов до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam, а відео на пісню зібрало близько ста тисяч переглядів.

Хмельницький гурт “Чумацький шлях” цього тижня випустив кавер-альбом “Поза часом”, в який увійшли пісні на музику легендарних українських композиторів. Пісні вже доступні для прослуховування. В альбом увійшли вісім композицій.

В основі пісень лежать легендарні композиції відомих українських композиторів ХХ століття: Володимира Івасюка, Валентина Сильвестрова, Ігора Шамо та Платона Майбороди. До запису пісні “Прощай світе” на вірш Тараса Шевченка долучився Хмельницький муніципальний академічний камерний хор.

У добірку увійшла композиція “Три поради”, яка була створена Юрієм Рибчинським та Ігорем Шамо в 1973 році. серед виконавців цієї пісні Алла Кудлай, Ліна Прохорова, Юрій Богатіков.

Виконавець Wellboy та співачка KUGATESSA представили кавер-версію на один із найбільш хітів 2000-х – композицію “Мені так треба” від Lama.

“У синглу артисти зберегли емоційну глибину пісні співачки Lama, одночасно додавши своє індивідуальне звучання, яке знайде відгук у кожного слухача. Це не просто ремейк, а справжнє переосмислення хіта, яке нагадує про силу музики об’єднувати покоління”, – зазначають виконавці в описі до пісні.

Трек зібрав понад 80 тисяч переглядів.

Фіналістка національного відбору пісенного конкурсу Євробачення-2023 співачка Ingret презентувала нову композицію.

Пісня називається “Зорі”.

Цю пісню Ingret представила в день свого народження.

Гурт “Мері” і його фронтмен Віктор Винник вже понад двадцять п’ять років створюють музику. За час свого існування музиканти видали 7 альбомів та відзняли безліч музичних відео.

Цього тижня гурт випустив нову платівку “Мелодії та ритми спальних районів” з матеріалу, який лежав ще з 90-х.

“Якось я пригадав, що коли у 90-х ми репетирували в одному зі спальних районів свого міста і записували це на магнітофонну плівку, то мій давній знайомий, тепер відомий блогер та громадський діяч Богдан Процишин, запропонував назвати ці записи “Мелодії та ритми спальних районів”. Ця назва мені завжди подобалась, але до жодних з раніше виданих альбомів не пасувала. Тому я вирішив зібрати все невидане за чверть століття і помістити його у платівку “Мелодії та ритми спальних районів”, – розповів Віктор Вінник.

Для ілюстрації альбому вибрали композицію “Тепер ти ангел” та кадри з виконанням цієї пісні ще в 1999 році.

Народний артист України Павло Зібров презентував нову композицію «Любов може все».

«Любов може все» – оспівує силу любові, її здатність змінювати життя і надихати на великі вчинки. Кохання є тією рушійною силою, що дозволяє людині долати труднощі, знаходити щастя та гармонію в житті”, – йдеться в описі до відео.

Головна ідея пісні – це віра в те, що заради любові можна зробити все, вона є тим самим «благом», яке робить життя повноцінним і світлим.

Анастасія Завадська, більше відома як Krylata, випустила сингл “Опіки”.

Пісня “Опіки” була створена в рамках шоу “Неймовірні дуети”, де наставником Завадської була Jerry Heil.

“Нам з нею довелось писати пісню за три дні й разом виступати. Зі мною в команді був ще один учасник, і з нас двох вибирали одного. Самі зйомки були дуже стресовими насправді, тому що все відбувалось максимально швидко. І в Яни (Jerry Heil), як всім відомо, свій активний графік. Зараз у неї тур і ми чекаємо наступних репетицій, але все узгоджуємо. Я насправді дуже надихаюсь людьми, в яких багато справ, багато цілей і які щодня розвиваються. Тому, звичайно, я надихалась весь цей час, починаючи від того, як Яна взагалі все встигає і ще й підтримує нас з іншим учасником Максом”, – розповіла Krylata про процес створення пісні.

Дует Chico & Qatoshi, які стали відомими завдяки своїй пісні “Ластівки”, випустили композицію “Тайною”.

Це трек про розставання.

Лідер гурту “Фіолет” Сергій “Колос “Мартинюк та виконавець Alexjazz випустили пісню “Не збагнув”.

“За основу пісні взято вірші Василя Стуса, один з яких був написаний в концтаборі, чудом потрапив на волю через листи до дружини та був виданий вже після смерті поета. Важко уявити, яка кількість творів була знищена радянським режимом”, – зазначають музиканти.

Один з найкращих молодих рок-гуртів країни The Unsleeping презентував міні-альбом “Пиріжок з любов’ю, злістю”. Учасники гурту називають реліз зрізом емоцій, що є свідченням полярності людського існування та нашого життя у цей непростий час.

Разом із мініальбомом вийшов кліп на трек “Переживу”.

Чотири сингли альбому — це 4 чотири фази психоемоційного стану: реалізм (трек Жити), пошук комфорту (Холодно), психічний розлад або «попайка» (Не сплю), а Переживу — стоїцизм з нотами самоіронії.

The Unsleeping розповідає, що “Переживу” — це квінтесенція рутинності життя: поки ти існуєш однаково і без натяку на якісь відтінки, час спливає: «Обличчя дивиться у власні очі лише зранку, поки чистить зуби перед дзеркалом, при цьому ще й плює у власне відображення. Приспів — це хибно обнадійлива мантра та самоіронія. Ти все переживеш, але хіба можна назвати таке існування життям», пише видання “Лірум”.

Love, Mary цього тижня випустила композицію “Отруйний плід любові”.

“”Отруйний плід любові” – це історія кохання, що приречене на провал. Коли емоції беруть верх над силою розуму, коли партнери вже на перших етапах стосунків розуміють, що не підходять одне одному і завдають болю, але піддаються спокусі кохання…”, – йдеться в описі до пісні.

15-й трек у цій добірці – естетичний гурт Blooms Corda. Їх нова пісня “Слоу моушн”.

“Ми присвячуємо його ідеальним або майже ідеальним неділям, коли тобі добре навіть наодинці та не треба нікуди поспішати”, – написали музиканти.

І наостанок трохи про цікаві треки, які не увійшли в добірку. Цього тижня Артем Лоік, який вже доєднався до лав Національної гвардії України презентував пісню “Падаю”. Гурт Patsyki z Franeka випустили трек “Ти мені подобаєшся”, який може додати настрою в осінню пору. Нови композиції вийшли у панк-рок гуртів “Сметана band” та “Апатія”. Пост-панк проєкт Sudno випустив пісню “Холодні зірки”. В цілому треки Sudno – це чудова україномовна заміна для людей, які ностальгують за музикою Віктора Цоя. Нове, але вже помітне ім’я на українській сцені – виконавиця Krasna Tysha презентувала сторітеллінг «Жили були двоє».

Badactress випустила композицію “Голод” – це перша пісня після випуску альбому. Репер PRBLSK представив душевний трек “Навіть не лютий”. Не лише “Чумацький шлях” брав участь у проєкті “Поза часом”. Наприклад, гурт FreeJam презентував цікави джазове виконання пісні “Лиш раз увіте любов”, а duo Svitlo переосмислив пісню “На долині туман”. Співачка та блогерка Ann In Black продовжує іронізувати над власним життям і саме про її стосунки з чоловіками пісня “Наступний”.



Source link

Оцініть статтю