Кутя з Хмельниччини увійшло до гастроспадщини України

Лайфхаки

Разом з прекрасними різдвяно-новорічними святами, до нас прихотять і прекрасні гастрономічні новини. В першій українській гастрономічній інцеклопедії почесне місце отримав рецепт нашої традеційної куті з Хмельнитчини. Ну і для тих хто не знає що таке кутя нагадаємо :

Кутя – це традиційна основна різдвяна страва, яку готують із вареної пшениці, додаючи мед і мак.
Пропонуємо читачам нашого блогу, приготувати цю традиційну святткову страву, саме за рецептом з книги “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”.

Інгредієнти:

Пшениця товчена – 0,5 кілограму;

Вода – 3 літри;

Мак – 300 грамів;

Мед – 200 грамів;

Родзинки – 100 грамів;

Халва – 200 грамів;

Горіхи – 200 грамів ;

Цукати – 100 грамів;

Цукор – 100 грамів.

Рецепт приготування:

Спочатку потрібно зварити чищену пшеницю до готовності;

Кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю;

Кидаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак;

Все ретельно перемішуємо даємо трішки настоятися. Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.

Оцініть статтю