На кінофестивалі «Бруківка» покажуть фільм, який знімали на Хмельниччині | Новини Хмельницького “Є”

Uncategorized


Кінострічка «Фосфор» режисера Костянтина Лінартовича розповідає історію про адаптацію ветерана війни до звичайного життя.

У Кам’янці-Подільському 12 вересня відбудеться прем’єрний показ художнього фільму «Фосфор» режисера Костянтина Лінартовича. Як зазначає пресслужба кінофестивалю «Бруківка», кінострічку презентують в рамках позаконкурсної програми.

Історію військового, який намагається пристосуватися до звичайного життя, творча група знімала на території Кам’янець-Подільської, Китайгородської, Староушицької та Хотинської громад Хмельниччини. Головну роль у фільмі зіграв український актор театру, кіно та дубляжу Дмитро Лінартович. Сценарій до фільму написали Славко Полятинчук та Костянтин Лінартович.

Головну роль у фільмі зіграв український актор театру, кіно та дубляжу Дмитро Лінартович. Фото: зі сторінки Film Festival “Brukivka”

«Ми думаємо, що реабілітацію мусять пройти не тільки наші воїни, а й усе суспільство. Адже ми перестали бачити і чути одне одного… І тут може допомогти увага, повага і любов! Це важливо. Саме ці думки дали нашій творчій команді поштовх до написання сценарію і реалізації фільму «Фосфор», – зазначають творці фільму.

Режисер художнього фільму «Фосфор» Костянтин Лінартович. Фото: з фейсбук-сторінки Костянтина Лінартовича

В Кам’янці-Подільському фільм за участю творчої групи покажуть в кінотеатрі «Дружба» 12 вересня о 20:00.

Міжнародний кінофестиваль з Кам’янця-Подільського «Бруківка» проходить вже шостий рік поспіль. Як розповідають організатори, цьогоріч фестиваль буде проходити з 8 по 16 вересня в шести містах України, Німеччини та Польщі. Для участі у ньому було отримано понад 200 заявок.

«Бруківка» – незалежний фестиваль, який у 2017 році заснував кам’янчанин режисер Андрій Заєць. Під час фестивалю проходять покази фільмів конкурсної програми, зустрічі з відомими режисерами, різноманітні воркшопи, виступи музичних гуртів та вечірки.

Ознайомитися з конкурсною програмою та розкладом показів можна на офіційній сторінці «Бруківки» у фейсбук.



Source link

Оцініть статтю
Додати коментар