З крабових панцирів зробили анод для дешевих акумуляторів, що перезаряджаються

Uncategorized

Відходи харчової промисловості запропонували використовувати для виробництва натрій-іонних батарей.

Група дослідників з Японії і Китаю запропонувала використовувати панцири ракоподібних в якості альтернативи літій-іонним акумуляторам. Створена ними технологія дозволяє виготовити з черепашок вуглецевий анод для батарей, що перезаряджаються на основі натрію.

Щоб зробити свій «крабовий вуглець», дослідники нагрівали панцири ракоподібних до температури, що перевищує 500 °С. Після цього вони додавали отриманий вуглець до розчину або сульфіду олова, або сульфіду заліза, а потім сушили їх, щоб сформувати аноди. Пориста волокниста структура крабового вуглецю забезпечує більшу площу поверхні, що підвищує провідність матеріалу і здатність ефективно транспортувати іони натрію.

У традиційних сучасних акумуляторах використовується літій-іонна структура. Вона добре зарекомендувала себе, але літій — досить рідкісний і дорогий метал. В якості альтернативи різні лабораторії працюють над виробництвом натрій-іонних батарей. Хоча хімічно іони натрію схожі на літій, вони крупніше і, отже, несумісні з анодом літій-іонного акумулятора, який зазвичай виготовляється з графіту.

Вуглець, отриманий з крабів, дозволив створити пористий, волокнистий анод з великою площею поверхні, який поліпшив провідність і здатність транспортувати іони натрію. Дослідники показали, що в моделі батареї як олов’яні, так і залізні композити демонструють можливість перезарядки, принаймні, протягом 200 циклів. Хоча це все ще менше, ніж у літієвих батарей, це великий прорив для альтернативної технології.

Дослідники відзначають, що для виробництва досить крабових панцирів, які формуються в якості відходів харчової промисловості. Збільшення видобутку не буде потрібно.

Стаття З крабових панцирів зробили анод для дешевих акумуляторів, що перезаряджаються з’явилася спочатку на Цікавості.

#крабових #панцирів #зробили #анод #для #дешевих #акумуляторів #що #перезаряджаються

Source link

Коментувати за допомогою Facebook
Оцініть статтю
( Поки що оцінок немає )
Додати коментар