Вчені розробляють харчову добавку на основі гібіскуса для безпечного схуднення

Uncategorized

Вчені сподіваються інкапсулювати екстракт для використання в харчових добавках.

Людям з патологічним ожирінням не так просто схуднути, як здається. Змін в дієті і способі життя недостатньо, щоб скинути всю зайву вагу. Автори нового дослідження з’ясували, що екстракт квіток гібіскуса допоможе в цьому, але без побічних ефектів препаратів для схуднення.

Спираючись на попередні дослідження, вчені з Мельбурнського королівського технологічного інституту витягли антиоксидантні з’єднання, феноли, з квіток розелли з сімейства гібіскусів. Дослідники також витягли з квітів гідроксицитринову кислоту.

Потім окремі партії стовбурових клітин людини обробляли або фенольним екстрактом, або гідроксицитриновою кислотою, перш ніж вони ініціювали диференціювання в адипоцити (жирові клітини). Хоча кислота, мабуть, не впливала на адипоцити, було виявлено, що жирові клітини, отримані зі стовбурових клітин, оброблених фенолом, містять на 95% менше жиру, ніж контрольна група необроблених клітин.

З’ясувалося, що фенольний екстракт пригнічує активність травного ферменту, ліпазу. Зазвичай вона розщеплює поглинені жири на невеликі сегменти, які всмоктуються через стінки кишечника. Надлишкові жири, які в даний момент не потрібні організму для отримання енергії, відкладаються в жирових клітинах. Не дозволяючи ліпазі виконувати свою роботу, феноли розелли дозволяють їм просто проходити через травну систему.

Названо растение, чей экстракт помогает похудеть без побочных эффектов

Інкапсульовані кульки фенольного екстракту розелли. Фото: RMIT

Тепер вчені сподіваються інкапсулювати екстракт для використання в харчових добавках, у яких не буде побічних ефектів, таких як високий кров’яний тиск. Вони характерні для фармацевтичних препаратів для схуднення.


Підписуйтеся на нас в Гугл Новини, а також читайте в Телеграм і Фейсбук


#Вчені #розробляють #харчову #добавку #на #основі #гібіскуса #для #безпечного #схуднення

Source link

Оцініть статтю
Додати коментар