Вітаміни підвищують імунітет, проте не лікують від COVID-19.
Джерело: www.unian.ua
Про це нагадали медики у Telegram-каналі МОЗ “Коронавірус_інфо”.
За даними лікарів, мікроелементи, такі як вітамін D, вітамін С та цинк, мають найважливіше значення для нормальної роботи імунної системи та життєво необхідні для підтримки здоров’я.
“Проте наразі будь-які рекомендації щодо використання їх для лікування COVID-19 відсутні. Вживання вітамінів під час хвороби можливе лише за призначенням лікаря”, – йдеться у повідомленні.
Аби зміцнити імунітет взимку, медики радять додавати до щоденного раціону продукти, що мають у своєму складі:
- вітамін С – це шипшина, перець чилі, чорна смородина, петрушка, капуста, ківі, броколі, брюссельська капуста, лимон, лічі, хурма, апельсин;
- цинк – це морепродукти, м’ясо, гарбузове та соняшникове насіння, какао, яйця, волоські горіхи та устриці.
“А добова норма вітаміну D – це 20-хвилинна прогулянка на свіжому повітрі”, – зауважили в МОЗ.
Нагадаємо, раніше в інтерв’ю УНІАН розказала завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров’я МОЗ України, лікарка-епідеміолог Оксана Кошалко наголосила, що жодний профілактичний прийом медичних препаратів не може бути ефективним, якщо він приймається людиною самостійно без призначення лікаря.
Вас також можуть зацікавити новини:
- ВООЗ: смертність від ліків посідає п’яте місце у світі
- “Не залишайтесь у кам’яному віці”: лікар сказав, чи насправді вітаміни впливають на перебіг COVID-19
- Зверніть увагу на шкіру: медики назвали симптоми, які вказують на брак вітамінів в організмі